Amsterdam

Translate

donderdag 28 oktober 2010

Roti kip

benodigdheden voor de curry:
2 uien
400 gram sperziebonen of kouseband
1 bakje champignons
500 gram kipfilet
4 eetlepels olie
3 theelepels djahé (gemberpoeder)
6 theelepels (madras)kerriepoeder
3 theelepels chilipoeder
500 gram geschrapte krielaardappeltjes
4 eetlepels santen
zout



benodigdheden voor de rotikoek:
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
50 gram boter of margarine
citroensap
sojasaus

Voorbereiden curry:
Pel en snipper de ui.

Sperziebonen schoonmaken en in stukjes van ca 4cm breken.

Champignons schoonpoetsen en eventueel in vieren snijden.

Kipfilet afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in stukjes snijden.

In een braadpan olie verhitten.

Fruit de ui, djahé, kerriepoeder en chilipoeder ca 2 minuten.

Schep de kipstukjes erdoor en bak ze ca 3 minuten mee.

Schep de sperziebonen, champignons en aardappeltjes erdoor.

3dl water, de santenpoeder en wat zout toevoegen.

Met een deksel schuin op de pan de kipcurry in ca 20 minuten gaar sudderen.


Voorbereiden rotikoek:
Zeef boven een kom de bloem en het bakpoeder.

1 1/2 dl water erdoor roeren.

Met de handen ca 5 minuten kneden tot een soepel deeg en er 4 ballen van vormen.

Laat de deegballen een half uurtje rusten.


Bereiden:
Bestuif het werkvlak met bloem.

Rol de deegballen uit tot dunne ronde lappen van ca 2mm dik.

Verhit een koekenpan en bestrijk die met boter.

Leg een deeglap erin en bak de koek in ca 2 minuten gaar.

Laat de koek op een schone theedoek glijden en klap hem dubbel.

Op dezelfde manier de rest van de roti bakken.

Intussen de kipcurry zachtjes weer verwarmen.

Op smaak brengen met citroensap en sojasaus.


Tip:
Lekker met 'Sambal Goreng Telor". (ei in pikante saus)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten