Amsterdam

Translate

donderdag 28 oktober 2010

Sambal Goreng Telor (eieren in pikante saus)

Benodigdheden:
8 eieren, hard gekookt
2 uien
2 eetl. (arachide)olie
2 theelepels knoflookpoeder
11/2 theelepel laos
3 á 4 theelepels sambal oelek of sambal tjampoer
2 á 3 theelepels Javaanse suiker (of bruine basterdsuiker)
11/2 eetlepel tomatenpuree
11/2 eetlepel santenmix


Bereiden:
Pel de eieren.

Leg ze tot aan het moment van gebruik in warm water.

Snipper de uien zeer fijn.

Verhit de olie en fruit de uien tot ze lichtbruin zien.

Roer er de knoflookpoeder, laos, sambal, suiker en tomatenpuree door.

schenk er vervolgens 3 deciliter kokend water bij.

Laat alles even flink doorkoken en roer er daarna de santenmix door.

Temper de warmtebron.

Leg de eieren in de saus en laat alles gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.

Neem de eieren uit de saus, halveer ze en leg ze in een voorverwarmde schaal.

Schenk er daarna de hete saus over.





Tip:
lekker bij rijst met een groentegerecht. Ook bij een chinees/indische rijsttafel mogen deze eieren eigenlijk niet ontbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten