Amsterdam

Translate

zondag 28 november 2010

Indiaase risotto

Benodigdheden;
400 gram lapslapjes (ik gebruik varkenslapjes hoor)
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels indiase currypasta (bijv. van "Rajah"-tikka curry pasta)
1 blik tomatenblokjes (ca 400 gram)
200 ml bouillon (mag van blokje)
375-400 gram ongekookte rijst
400 gram doperwten
2 eetlepels olie

Voorbereiden;
Snij het vlees in blokjes of reepjes.
Marineer het vlees in 1 eetlepel currypasta.
Snij de uien in stukjes.
Haal de velletjes van de knoflook.

Bereiden;
Fruit de ui en de knoflook in de olie.
Voeg 1 eetlepel currypasta toe.
Even doorroeren.
Voeg het gemarineerde vlees toe en bak het bruin.
Voeg de tomaatblokjes toe en roer even door.
Voeg de ongekookte rijst toe. Even 'meebakken" en doorroeren.
Voeg dan de bouillon en doperwtjes toe.
Zachtjes aan de kook houden tot de rijst gaar is en het vocht grotendeels opgenomen en verdampt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten