Amsterdam

Translate

zondag 28 november 2010

Runderstoofpotje met rode wijn

Benodigdheden;
500 gram magere runderlappen
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
1 zeer grote paprika
50 gram prei
200 gram worteltjes
30 ml tomatenpuree
2 runderbouillonblokjes
2 theelepels azijn
2 theelepels suiker
300 ml rode wijn
20ml vloeibare margarine
zout, peper, paprikapoeder, (hot)kerriepoeder

Voorbereiding;
Snij het vlees in stukjes.
Maak de ui schoon en snij klein.
Haal het velletje van de knoflook.
Maak de paprika schoon en snij in blokjes of dunne reepjes
Maak de prei schoon en snij in ringetjes
Schraap de wortels en snij in dunne plakjes

Bereiden:
Verhit in een anti aanbakpan de margarine en braad het vlees op hoog vuur.
Kruiden met zout, hot kerrie, peper en paprikapoeder.
Voeg de ui toe en smoor tot deze glazig is.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg dan de paprika, prei en wortel toe en schep goed om.
Voeg de tomatenpuree toe en schep het goed om.
Azijn en suiker toevoegen.
Verkruimel de bouillonblokjes erboven.
Voeg zoveel wijn toe dat alles net onder staat en laat alles doorkoken.
Laat alles 1,5 uur zachtjes sudderen.


Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten