Amsterdam

Translate

zondag 30 juni 2013

NASI SINGAPORE

BENODIGDHEDEN; 200 gram achterham in blokjes 200 gram garnalen 200 gram tauge 200 gram champignons 2 uien 1 paprika rood 3 cayennepepertjes (of 1spaanse peper) 4 lente ui of stukje prei 2 eieren 60ml sojasaus zout 10 gram suiker 1½ eetlepel kerriepoeder beetje olie evt piripiri/chilisaus gekookte rijst (ca 450gram ongekookt) Voorbereiden; Maak de groenten schoon en snij ze. Klop het ei los met peper en zout. Bereiden; Bak van het ei 2omeletten. Laat afkoelen en snij ze in reepjes Verhit de olie opnieuw. Roerbak de kerriepoeder heel kort. Voeg toe; alle groenten (ook de cayenepeper) behalve de tauge. Plus de hamblokjes, garnalen en 4-6 eetlepels water. Schep alles goed om. Voeg toe; suiker, beetje zout, sojasaus (evt wat piripiri/chilisaus). Roer de tauge en omelet erdoor. Roer de gekookte rijst erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten