zondag 30 juni 2013
NASI SINGAPORE
BENODIGDHEDEN;
200 gram achterham in blokjes
200 gram garnalen
200 gram tauge
200 gram champignons
2 uien
1 paprika rood
3 cayennepepertjes (of 1spaanse peper)
4 lente ui of stukje prei
2 eieren
60ml sojasaus zout
10 gram suiker
1½ eetlepel kerriepoeder
beetje olie
evt piripiri/chilisaus
gekookte rijst (ca 450gram ongekookt)
Voorbereiden;
Maak de groenten schoon en snij ze.
Klop het ei los met peper en zout.
Bereiden;
Bak van het ei 2omeletten. Laat afkoelen en snij ze in reepjes
Verhit de olie opnieuw.
Roerbak de kerriepoeder heel kort.
Voeg toe; alle groenten (ook de cayenepeper) behalve de tauge. Plus de hamblokjes, garnalen en 4-6 eetlepels water.
Schep alles goed om.
Voeg toe; suiker, beetje zout, sojasaus (evt wat piripiri/chilisaus).
Roer de tauge en omelet erdoor.
Roer de gekookte rijst erdoor.
Labels:
6personen,
hoofdgerecht,
NASI SINGAPORE,
rijst
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten