Amsterdam

Translate

donderdag 28 oktober 2010

Foo Yong Hai (saus)

Benodigdheden:
4 dl bouillon (mag van tablet)
8 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels witte basterdsuiker
4 eetlepels ketjap manis
2 theelepels djahé
3 theelepels maïzena

Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook.

Voeg tomatenketchup, suiker, ketjap en djahé toe.

Laat alls, onder voordurend roeren, 2 tot 3 minuten zachtjes koken.

Maak de maïzena aan met 3 eetlepels koud water.

Roer het mengsel door de saus en laat er nog even de kook over komen.


Tip:
Maak de saus voller en rijker door er andere ingredienten aan toe te voegen.

Lekker is bijvoorbeeld, stukjes ham en (goed uitgelekte) ananas erdoor te roeren.




Voor een complete maaltijd, bak je een aantal omeletten.

Schep daarop gekookte rijst.

Sla de omelet dubbel en schenk de saus over de gevulde omelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten