Amsterdam

Translate

donderdag 28 oktober 2010

Tjap Tjoi

Benodigheden:
1/4 kool
1 paprika
1 prei
1 ui
ca 6 champignons
2 of 3 worteltjes
1 teentje knoflook
handje taugé
400 gram varkenshaas (oke; kipfilet kan ook)
4 eetlepels (arachide)olie
4 theelepels djahé
6 dl kippebouillon (mag van een tablet)
4 eetlepels ketjap manis
3 theelepels maïzena
wat fijngehakte bladselderij

Bereiden:
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes.

Snijd het vlees in mooie dunne plakjes.

Verhit de olie in een wok of braadpan.

Fruit er onder voortdurend roeren en omscheppen de uien tot ze glazig zijn.

Roer de uitgeperste knoflook en djahé erdoor en voeg het vlees erbij.

Voeg daarna de groenten erdoor.

Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 2 minuten bakken.

Voeg de bouillon toe en laat het geheel zachtjes doorkoken .

Voeg ketjap toe.

Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.

Schuif alle ingredienten naar één kant van de pan en roer de maïzenamengsel door het vocht.

Laat er even de kook over komen.

Roer vlees en groenten weer door de saus.

Strooi de gehakte bladselderij over.

Tip:
lekker met gewone gekookte rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten