Amsterdam

Translate

donderdag 28 oktober 2010

Linzen á la Lorraine

Benodigdheden:

2 potten linzen (doe soms ook wel 3 als ik ruimer groenten heb)
pakje braadworstjes
200 gram gerookt mager spek
2 uien
1 grote winterwortel
2 preien
kopje bouillon (mag van tablet)
peper, zout, gemalen laurier
boter





Bereiden:
Snipper de ui, snijd de wortel in gehalveerde plakjes en de prei in ringetjes.

Bak de braadworsten langzaam in de hete boter bruin en gaar. (zelf doe ik dat gewoon in de braadpan, dan kan daar straks de linzen in - scheelt weer afwas)

Haal de braadworsten uit de pan.

Bak de spekreepjes tot ze er mooi gekleurd uitzien.

Voeg dan de stukjes ui, wortel en prei toe. Fruit dat alles aan.

Blus het af met een kopje bouillon.

Snijd de braadworstjes in plakjes en voeg het door het groentenmengsel.

Roer de linzen erdoor.





Tip:
Lekker met bruin brood of aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten