Amsterdam

Translate

vrijdag 5 november 2010

kwarktaart met perzik

Benodigdheden:
2 pakken lange vingers (ca 400gram)
900 gram magere kwark (ik had met 0% vet)
20 gram vanillesuiker (ca 2 zakjes)
2 uitgeperste sinaasappels
2 blikken perzikken
2 borrelglaasjes strohrum (ik had soberano)
12 blaadjes witte gelatine (ik had 2 zakjes in poedervorm)
500 ml slagroom
2 eiwitten
2 eidooiers
suiker en zout
Grote springvorm (ik gebruikte een grote vierkante vorm, kon er 12 flinke moten uit snijden)

Bereiden:
Week de gelatine ca 10 minuten in koud water.
Pers de sinaasappels uit en verwarm het.
Klop het eiwit met een mespuntje zout.
Mix de kwark met de eidooiers en een beetje suiker in een andere kom.
Haal de warme sinaasappelsap van het vuur en roer er in een keer de goed uitgeknepen gelatine door.
Meng dit door de kwark.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en roer dit ook door de kwark.
Als laatste roer je de rum(soberano) erdoor.
Laat de perzikken goed uitlekken en snijd ze in partjes.
Bedek de bodem van een taartvorm met lange vingers.
Schep de helft van de kwark erop.
Bedek met de helft van de perzikpartjes.
Leg nu weer een laag van lange vingers.
Nu de rest van de kwark.
Garneer met de overige perzikpartjes.

Laat de kwarktaart een dagje in de koelkast opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten