Amsterdam

Translate

woensdag 3 november 2010

Risotto met rookworst en ham

Benodigdheden 4 personen:
2 uien
2 rode paprika
1 prei
2 teentjes knoflook
1 dikke plak ham (150gram)
1 rookworst (350gram)
1 blikje tomatenpuree (70gram)
2 laurierblaadjes
1 theel. cayennepeper
1 theel. oregano
1 bouillontablet
50gram boter
375 gram ongekookte rijst
6 dl water


Voorbereiden:
Pel en snijd de uien.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes.
Snijd de ham in blokjes.
Snijd de worst in halve plakjes.

Bereiden:
Verhit in een braadpan 30 gram boter.
Voeg de ui, paprika, prei en ham toe en laat het 3 minuten zachtjes bakken.
Haal met een schuimspaan het groentenmengsel uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe.
Pers de knoflook er boven uit.
Roer de ongekookte rijst erdoor en laat het al omscheppend 2 minuten meebakken.
Voeg toe: tomatenpuree, bouillontablet, kruiden, groentenmengsel en 6dl water.
Breng het aan de kook en laat het met de deksel op de pan zo'n 20 minuten zachtjes koken.
Halverwege de kooktijd, de worst toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten